Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś pieczony z cukinią

Składniki:

  • 4 dzwonki łososia
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/4 szklanki oleju sezamowego
  • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki świeżego, posiekanego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Cukinię pokroić na dość długie cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzić marynatę. Zalać nią łososia i paski cukinii. Odstawić do lodówki na 30 minut. Porcje łososia i cukinii zawinąć w folię aluminiową Grillować 8 minut z każdej strony. Podawać z słodkim sosem chilli.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *