Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z zielonym sosem chilli

Składniki:

  • 12 krewetek
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 3 łyżki zielonego sosu chilli
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 4 łyżki sherry
  • pieprz
  • oliwa


Sposób przyrządzenia:

Krewetki obrać i usunąć czarną nitkę z grzbietu. Z podanych składników przyrządzić marynatę. Zalać nią krewetki i odstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie wyjąć krewetki z marynaty, osączyć, i nadziewać na patyczki. Smarować lekko oliwą i piec na grillu ok. 10 minut, często obracając. Podawać z zielonym sosem chilli.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *