Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z krewetkami i parmezanem

Składniki:

  • 80 dag. łososia
  • 150g. śmietankowego serka do kanapek
  • 1 łyżka koperku
  • 150 g. krewetek koktajlowych w zalewie
  • 2 arkusze ciasta filo
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka parmezanu
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Filety z łososia pokroić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać solą i pieprzem. Serek zmieszać z koperkiem i doprawić  pieprzem. Krewetki odcedzić z zalewy ,opłukać, dodać do serka i zamieszać. Ułożyć równe porcje sera na kawałkach ryby. Ciasto filo posmarować olejem, pokroić nożyczkami na grube paski ,położyć na warstwie sera. Posypać parmezanem i zapiekać w piekarniku przez 12 minut w temperaturze 200 stopni, aż ciasto nabierze złotawego koloru. Podawać z kawałkami cytryny lub limonki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *