Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Kozackie śledzie

Składniki: 60 dag solonych śledzi Sos musztardowy: 100 ml łagodnej musztardy 2 łyżki octu winnego 100 ml oleju 2 łyżki cukru 50 ml wody 3 łyżki posiekanego koperku ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 2-3 godz. W między czasie musztardę wymieszać razem z octem oraz wodą po czym doprawić do…

Śledzie w jabłkowej masie

Składniki: 75 dag filetów śledziowych 2 jabłka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka soku z cytryny 1 cytryna 2 łyżki oleju szczypta mielonej papryki szczypta majeranku szczypta cukru kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Filety zalać wodą i odstawić na 2-3 godz. W miedzy czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na…

Roladki śledziowe z porami

Składniki: ½ kg filetów śledziowych 30 dag białych porów ½ szkl. majonezu 2 łyżki śmietany łyżeczka musztardy jajko łyżka ketchupu pęczek szczypiorku cukier sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 1-2 godz. W między czasie pory przekroić na pół po czym zalać osoloną woda i gotować ok. 8min po czym odsączyć i…

Dorsz po małopolsku

Składniki: 80 dag filetów z dorsza sok z ½ cytryny 4 łyżki mąki 4 łyżki oliwy z oliwek 4 szalotki 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100 ml białego wytrawnego wina 20 g masła sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na 4 porcję, które skropi sokiem z cytryny…

Halibut przykryty serem

Składniki: • 750 g filetów z halibuta • tarta bułka • ½ szkl. mleka • 20 g ostrego sera • sól • tłuszcz • 20 g masła Sposób wykonania: Filety pokroić na porcję, które oprószyć solą po czym zanurzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć halibuta do…