Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz po małopolsku

Składniki:

  • 80 dag filetów z dorsza
  • sok z ½ cytryny
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 szalotki
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 20 g masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na 4 porcję, które skropi sokiem z cytryny i oprószyć zmielonym pieprzem po czym obtoczyć w mące.
    Następnie szalotki posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek, wówczas włożyć rybę i trzymać na ogniu ok. 4 min. i posolić.
    W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, którą ułożyć na filetach razem z rozgniecionym czosnkiem.
    Dodać jeszcze listek laurowy oraz połowę natki pietruszki.
    Zalać białym winem i dusić na małym ogniu ok. 12 min
    Miękką rybę wyjąć, ułożyć na półmisku a do sosu dodać masło.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać nim rybę.
    Przed podaniem  posypać pozostałą natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *