Składniki:
Sposób wykonania;
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć przez chwilę listki szałwii po czym listki szałwii wyjąć a wrzucić marchewkę pokrojoną w drobną kostkę.
W między czasie mięso pokroić na kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem i również obsmażyć na oliwie.
Następnie wymieszać z marchewką i skropić całość octem i trzymać na ogniu ok. 30 min.
Cebulkę posiekać i poddusić na maśle a potem dodać ją do mięsa razem ze śmietaną doprawioną odrobiną soli, pozostawić na ogniu do zgęstnia sosu.
Makron ugotować wg. przepisu na opakowaniu po czym
Rozłożyć go na talerzach a do sosu dodać jeszcze pokrojone oliwki i polać nim makaron.
Przed podaniem udekorować listkami szałwii.
Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M