Składniki:
- kilka króliczych nóg
- 2 łyżki masła
- 3 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki musztardy
- 2 kieliszki białego wytrawnego wina
- 400 ml kwaśnej śmietany (18%)
- świeży rozmaryn
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 450 g pomidorów koktajlowych 3 łyżki oliwy ½ łyżeczki cukru 70 g mięsa z królika 1 łyżka mąki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki orzeszków piniowych 150 ml rosołu z kurczaka 1 łyżka soku z cytrony 12 listków szałwii sól pieprz 3 łyżki masła 100 g greckiego ciasta filo Sposób wykonania; Pomidorki ułożyć…
Składniki: 2 sprawione średniej wielkości króliki 10 dkg margaryny 400 ml różowego wina 6 gałązek tymianku 6 gałązek rozmaryny ½ szklanki borówek 8 gruszek sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso pokroić na 8 kawałków, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na margarynie, wlać wino, dodać zioła, piec w temperaturze 200 stopni C około 45 minut.…
Składniki: 1 tuszka królika przecięta wzdłuż na połowę 5 dkg rozpuszczonego masła 4 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu sól morska sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, zrosić sokiem z cytryny. Dwa duże kawałki grubej folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć na nich połówki królika, gałązki rozmarynu, folię szczelnie…