Składniki:
-
- 1 królik
- ¼ szklanki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- sól, pieprz
Składniki: 2 sprawione króliki sól, pieprz do smaku 10 dkg masła 400 ml różowego wina 6 gałązek tymianku 6 gałązek rozmarynu 4 łyżki borówek 8 gruszek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 8 kawałków, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na maśle, wlać wino, dodać zioła. Królika piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni C. Mięso…
Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i przesmażyć. Następnie mieści…
Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 400 g makaronu 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i…