Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta miodowa Eweliny

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 kostka masła
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • 4 ajka
  • 2/3 szkl. miodu
  • starta skórka i sok z 1 cytryny
  • 2 ½ szkl. orzeszków ziemnych

    Sposób wykonania:
    Mąkę oraz ½ kostki masła posiekać po czym dodać 1 łyżkę wody, 2 łyżki cukru oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie zagnieść aby powstało kruche ciasto, które owinąć w folię aluminiową i wstawić na 15 min  do lodówki.
    Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować, przełożyć na formę do tart wysmarowaną tłuszczem.
    Przykryć papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 10 min.
    W między czasie resztę masła utrzeć z cukrem pudrem do uzyskania kremu, wówczas wbić do niego jajka i wlać rozpuszczony miód.
    Całość odkładnie wymieszać, dodając sok i skórkę z cytryny oraz orzechy.
    Powstałą masę wylać na upieczoną tartę i włożyć ponownie do piekarnika na 45 min.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *