Składniki:
- 200 g krewetek
- 20 g śmietany
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka przyprawy do ryb
- 4 filety z soli
- ½ szkl. białego wina
- 100 ml bulionu rybnego
- 500 g makaronu wstążek
- 6-8 pomidorów
- masło
- bazylia
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Krewetki zmiksować razem ze śmietaną po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masę podzielić na pół i do jednej dodać zioła oraz przyprawę do ryb.
Następnie dwa filety posmarować masą krewetkową a dwa masą krewetkową z ziołami.
Zawinąć je w roladki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać je winem oraz bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do1 80 stopni i zapiekać ok. 20 min.
W między czasie ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić w kostkę i poddusić lekko na rozgrzanym maśle, wówczas doprawić je do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron odcedzić a roladki pokroić w plastry i ułożyć na makaronie.
Polać całość pomidorowym sosem i przybrać listkami bazylii.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M