Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron wstążki z roladkami z soli

Składniki:

  • 200 g krewetek
  • 20 g śmietany
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 4 filety z soli
  • ½ szkl. białego wina
  • 100 ml bulionu rybnego
  • 500 g makaronu wstążek
  • 6-8 pomidorów
  • masło
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki zmiksować razem ze śmietaną po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę podzielić na pół i do jednej dodać zioła oraz przyprawę do ryb.
    Następnie dwa filety posmarować masą krewetkową a dwa masą krewetkową z ziołami.
    Zawinąć je w roladki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać je winem oraz bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do1 80 stopni i zapiekać ok. 20 min.
    W między czasie ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
    Pomidory pokroić w kostkę i poddusić lekko na rozgrzanym maśle, wówczas doprawić je do smaku solą oraz pieprzem.
    Makaron odcedzić a roladki pokroić w plastry i ułożyć na makaronie.
    Polać całość pomidorowym sosem i przybrać listkami bazylii.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *