Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki śledziowe z porami

Składniki:

  • ½ kg filetów śledziowych
  • 30 dag białych porów
  • ½ szkl. majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka musztardy
  • jajko
  • łyżka ketchupu
  • pęczek szczypiorku
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Śledzie zalać wodą i odstawić na 1-2 godz.
      W między czasie pory przekroić na pół po czym zalać osoloną woda i gotować ok. 8min po czym odsączyć i pokroić na 4 cm kawałki, które oprószyć pieprzem.
      Następnie śledzie odsączyć i owijać nimi kawałki porów.
      Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą oraz ketchupem i polać roladki.
      Jajko ugotować na twardo po czym obrać i pokroić, udekorować nim roladki.
      Przed pdoaneim posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *