Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże z makaronem

Składniki:

  • 50 dkg małży
  • 2 łyżeczki masła
  • ½ drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany kremowej
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz
  • 20 dkg ulubionego makaronu
  • 1 posiekana papryczka chili – opcjonalnie

Sposób przyrządzenia:
Małże dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, odrzucić te które są otwarte. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. W głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać małże wraz z muszlami, lub jeśli używamy posiekanego mięsa, mięso, smażyć mieszając 1 minutę. Dodać wino, a gdy zacznie wrzeć dodać śmietanę i pietruszkę, dusić 2 minuty, dodać płynną zawartość muszli, wymieszać. Na patelnię dodać makaron, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, podgrzewać aż danie nabierze odpowiedniej temperatury i podawać.
Uwaga: do przygotowania dania możemy użyć posiekanego mięsa małży. W tym celu po umyciu małże należy delikatnie otworzyć, odlać do kubka płynną zawartość muszli, mięso oderwać i posiekać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *