Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczeń

Pieczeń mielonego mięsa drobiowo-wieprzowego

Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 4-5 ząbków czosnku 2 duże cebule 4 jajka 1/2kg pieczarek 2 duże marchewki 2 pęczki szczypiorku 8 łyżek mąki ½ szklanki bułki tartej szczypta majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Marchewkę umyć, obrać…

Nadziewana pieczeń ze schabu

Składniki: 1 kg schabu 25 dkg pieczarek 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki oleju 15 dkg szynki drobiowej 1/8 litra bulionu mięsnego ½ szklanki śmietany 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć i naciąć 4 razy wzdłuż. Grzyby oczyścić . Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Na patelni roztopić masło i podsmażyć…

Pieczeń z żółtym serem

Składniki: 1 kg mielonego mięsa 3 jajka ½ pęczka koperku natka pietruszki szczypiorek 300 g żółtego sera bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jaja i dodać bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Następnie rozsmarować masę mięsna na papierze do pieczenia posmarowanym olejem. Seler zetrzeć na tarce a zieleninę posiekać.…

Pieczony udziec barani

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego oliwa 4 cebule 1 czerwona papryka rozmaryn, oregano do smaku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso umyć, osuszyć, natrzeć ziołami wymieszanymi z oliwą, solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, dodać…