
Składniki:
- 300 g mięsa z drobiu
- 2 łyżki starego żółtego sera
- 100 g pieczarek
- 1 jajko
- 1 szkl. śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- gałka muszkatołowa

Składniki: 400 g pieczarek łyżka oleju Farsz: trzony pieczarek 5 łyżek startego żółtego sera 1 cebula łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze pieczarek odciąć od trzonów. Następnie trzony drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą, wówczas dodać żółty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym farszem…
Składniki: 1 kg pstrąga 12 pieczarek 1 jajko 3-4 łyżki tartej bułki łyżka masła 2 szkl. bulionu z ryby sól 2-3 plasterki cytryny karmel Sposób wykonania: Pstrągi oczyścić i wypatroszyć po czym obtoczyć je w roztrzepanym jajku, tartej bułce a potem przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać łyżką masła i upiec. W między czasie pieczarki zalać…
Składniki: 2 piersi filet z kurczaka 2 zupy cebulowe w proszku 20 gad pieczarek 2 torebki ryżu kilka wiórków masła 4 połówki brzoskwiń marynowanych z puszki 0,5 l śmietanki do kawy 30% sól, pieprz czosnek w proszku Sposób wykonania: Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Piersi z kurczaka umyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę, ułożyć je…