Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet drobiowy z pieczarkami

 

Składniki:

  • 300 g mięsa z drobiu
  • 2 łyżki starego żółtego sera
  • 100 g pieczarek
  • 1 jajko
  • 1 szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • gałka muszkatołowa

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć go w maszynce.
    Pieczarki również ugotować i zemleć i połączyć z mięsem.
    Dodać jeszcze jajko, starty ser oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Masę pasztetowa przełożyć do brytfanny i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kamila Mandelska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *