Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z piersią z kurczaka na słodko

Składniki:

  • 2 piersi filet z kurczaka
  • 2 zupy cebulowe w proszku
  • 20 gad pieczarek
  • 2 torebki ryżu
  • kilka wiórków masła
  • 4 połówki brzoskwiń marynowanych z puszki
  • 0,5 l śmietanki do kawy 30%
  • sól, pieprz
  • czosnek w proszku

Sposób wykonania:
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Piersi z kurczaka umyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę, ułożyć je na dnie naczynia i posypać solą, pieprzem, sproszkowanym czosnkiem oraz jedną zupą cebulową w proszku. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plasterki i włożyć do naczynia. Na pieczarki ułożyć pokrojone w kostkę marynowane brzoskwinie. Wszystko posypać drugą zupą cebulową w proszku. Następnie składniki ułożone w naczyniu żaroodpornym zalać śmietanką. Naczynie wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na pół godziny. W międzyczasie ugotować 2 torebki ryżu. Po wyjęciu potrawy z piekarnika dodać ugotowany ryż, na ryżu ułożyć kilka wiórków masła. Wszystko ponownie zapiekać przez ok. 15 minut w piekarniku (180 stopni).

Przepis nadesłany na Konkurs Kuchnie Świata przez Martę Osinowską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *