Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane serem

Składniki:

  • 400 g pieczarek
  • łyżka oleju

    Farsz:

  • trzony pieczarek
  • 5 łyżek startego żółtego sera
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kapelusze pieczarek odciąć od trzonów.
    Następnie trzony drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą, wówczas dodać żółty ser.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić kapelusze, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *