Składniki: 50 dkg filetu z łososia ze skórą 35 dkg dobrej kiszonej kapusty 5 dużych pieczarek mąka 1 nieduże jabłko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanego koperku pieprz, sól, cukier do smaku 2 łyżki smalcu lub oleju Sposób przyrządzenia: Filet z łososia umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…
Tag: pieczarki
Kurczak
Kurczak w sosie grzybowym
by Marek • • 0 Comments
Makarony
Makaron z wątróbką drobiową i pieczarkami
by Marek • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg wątróbek drobiowych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 5 pomidorków koktajlowych ½ szklanki białego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Grzyby pokroić w plastry, pomidory na połówki. Na patelni rozgrzać…
Zupa Pieczarkowa
Zupa pieczarkowa Doroty
by Dorota Bielińska • • 0 Comments
Składniki: 250 g pieczarek 1,2 l wywaru z warzyw 1 łyżka mąki 3 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które poddusić na 1 łyżce rozgrzanego masła. Następnie zalać je gorącym wywarem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 30 minut.…
Sałatki
Prosta sałatka z pieczarek
by Aneta Nowińska • • 0 Comments
Składniki: 800 g pieczarek sok z ½ cytryny 1 łyżka oleju z pestek winogron sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odcedzić wytworzony z pieczarek sok. Pieczarki zalać olejem i doprawić jeszcze…