Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z wątróbką drobiową i pieczarkami

Składniki:

  • 25 dkg wątróbek drobiowych
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek
  • 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Grzyby pokroić w plastry, pomidory na połówki. Na patelni rozgrzać olej i masło dodać cebul i czosnek, chwilę smażyć mieszając. Umytą o osuszoną wątróbkę oczyścić, pokroić w kostkę dodać na patelnię, chwilę smażyć. Dodać pozostałe składniki i dusić aż sos się zredukuje o połowę, przyprawić. Podawać z makaronem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *