Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia z kapustą i pieczarkami

Składniki:

  • 50 dkg filetu z łososia ze skórą
  • 35 dkg dobrej kiszonej kapusty
  • 5 dużych pieczarek
  • mąka
  • 1 nieduże jabłko
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz, sól, cukier do smaku
  • 2 łyżki smalcu lub oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Filet z łososia umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybę na zloty kolor, odstawić.  W rondlu rozgrzać resztę tłuszczu, dodać pokrojone w plastry pieczarki, chwilę smażyć mieszając, dodać obrane, pokrojone w słomkę jabłko, smażyć jeszcze kilka minut, dodać kapustę i pozostałe składniki, przyprawić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu aż kapusta zmięknie. Na kapuście ułożyć porcje ryby i dusić pod przykryciem 10 minut. Podawać gorące. Filet z łososia można zastąpić filetami z innej ryby koniecznie ze skórą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *