Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarki

Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i oliwkami

Składniki: 4 udka z kurczaka przekrojone na połowę sól, pieprz masło olej Farsz: 20 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 2 nieduże cebule pokrojone w plastry 10 dkg oliwek bez pestek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka kurczaka wytrybować z kości, przyprawić. Skrawki mięsa pozostałe z trybowania, cebulę, grzyby, oliwki grubo posiekać lekko podsmażyć…

Kuskus z szynką i pieczarkami

Składniki: ½ szklanka kuskus rosół drobiowy w kostce 1 szklanka wody 20 dkg pokrojonej w paski szynki wędzonej lub kiełbasy drobiowej 10 dkg pieczarek, oczyszczonych, pokrojonych w kostkę 1 pokrojona w kostkę cebula olej Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę i pieczarki, smażyć mieszając aż wytwarzający się sos odparuje. W rondlu doprowadzić…

Tosty z jakiem, boczkiem i pieczarkami

Składniki: 4 kromki ulubionego chleba 4 jajka 6 pokrojonych w plastry pieczarek 1 pokrojona w plasterki cebula 4 plastry boczku lub bekonu 2 łyżki bulionu mięsnego Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać boczek, cebulę i pieczarki, chwilę smażyć mieszając, podlać bulionem, dusić powoli aż powstały sos odparuje. Kromki chleba opiec w opiekaczu lub …

Pieczarki po białorusku

Składniki: 400 g pieczarek 1 kg ziemniaków 4 cebule 2 szkl. kapusty kiszonej 1 szkl. oleju ocet cukier sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oraz ziemniaki ugotować. Następnie ziemianki odcedzić i pokroić w drobną kostkę, dodać do nich posiekaną kapustę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucić jeszcze pieczarki. Całość dokładnie wymieszać i polać olejem wymieszanym z octem…