Składniki: 5 ziemniaków 25 dkg pieczarek 3 łyżeczki masła 1 ½ szklanki rosołu warzywnego sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa 5 łyżek śmietany 3-4 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób wykonania: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na połowie masła, podlać rosołem i gotować około 15 minut. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.…
Kategoria: Zupa Pieczarkowa
Zupa Pieczarkowa
Zupa pieczarkowa zabielana dużą ilością śmietany
by Monika Bargiel • • 0 Comments
Zupa Pieczarkowa
Zupa pieczarkowa Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Zupa Pieczarkowa
Zupa pieczarkowa Doroty
by Dorota Bielińska • • 0 Comments
Składniki: 250 g pieczarek 1,2 l wywaru z warzyw 1 łyżka mąki 3 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które poddusić na 1 łyżce rozgrzanego masła. Następnie zalać je gorącym wywarem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 30 minut.…
Zupa Pieczarkowa
Zupa z indyka z groszkiem i z pieczarkami
by Jolanta Żuk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa z indyka 200 g zielonego groszku 50 g pieczarek 1 pomidor 2 marchewki 2 pietruszki 1 zielona papryka ½ selera ¼ włoskiej kapusty 1 cebula ¼ włoskiej kapusty 1 cebula 4 ząbki czosnku kilkanaście ziarnek pieprzu kilkanaście ziarnek ziela angielskiego 100 g drobnego makaronu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zalać je…