Składniki: 2-3 cebule 1 puszka pomidorów 50 dag ugotowanych ziemniaków 50 dag wędlin 3-4 kiszone ogórki ½ szkl. gęstej śmietany oliwa garść posiekanej zieleniny Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać rozgniecione pomidory razem z zalewą, trzymać na małym ogniu ok. 5 minut. W między czasie wędliny pokroić w kostkę i wrzucić…
Tag: pasty
Jajka
Pasta z jajek
by Reneti • • 0 Comments
Pasta jest łatwa, szybka, uwielbiają ją dzieci i nie tylko… Składniki: jajka ugotowane na twardo majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka drobno posiekać, najlepiej w blenderze. Posolić do smaku i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać majonez tak żeby uzyskać dość gęstą masę dającą się formować w kopczyki. Doskonałym dodatkiem…
Przekąski
Pasta z szynki
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki drobno posiekanej szynki ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki drobno posiekanych ogórków marynowanych lub kiszonych 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki aby pasta „dojrzała” Znakomity dodatek do tostów, kanapek, sandwiczy. Pastę tą po dodaniu posiekanych żółtek można używać do faszerowania jajek…