Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z jajek

Pasta jest łatwa, szybka, uwielbiają ją dzieci i nie tylko…
Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka drobno posiekać, najlepiej w blenderze. Posolić do smaku i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać majonez tak żeby uzyskać dość gęstą masę dającą się formować w kopczyki. Doskonałym dodatkiem do kanapek z powyższą pastą są: szprotki, łosoś, wszelkiego rodzaju marynaty: ogórki konserwowe, papryka, zielona pietruszka, koperek, szczypiorek, a także można do pasty dodać łyżkę drobno posiekanej cebulki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *