Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasty

Pasta jajeczno-serowa

Składniki: 4 jajka 25 dkg żółtego sera (najlepiej gouda) majonez szczypiorek lub natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser również zetrzeć na tarce i wymieszać go razem z jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać posiekany szczypiorek oraz dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać aby powstała jednolita…

Pasta z szynki, jajek i serka

Składniki: 150 g chudej szynki 1 jajko ugotowane na twardo 1 opakowanie serka czosnkowego sól pieprz 3-4 łyżki gęstego majonezu Sposób wykonania: Z jajka wyjąć żółtko, które utrzeć z dodatkiem serka, majonezu, soli i pieprzu. Następnie szynkę oraz białko posiekać w drobną kostkę i dodać do pasty. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Pasta szynkowa z jajem

Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka ostrej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo jajka 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkami zemleć w maszynce. Następnie dodać do masy śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pasta z jajek Ilony

Składniki: • jajka 5 sztuk • cebula 1/2 sztuki • majonez 7 łyżek • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Cebule należy obrać, a następnie zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, podobnie jajko. Do cebuli i jajek należy dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku…