Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadzienie

Farsz z kapusty i twarogu do pierogów

Składniki: 400 g świeżej kapusty 150 g twarogu cebula 2 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki mielonego kminku Sposób wykonania: Kapustę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5 minut po czym ją odcedzić i poszatkować. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kapustę i smażyć kilka minut. Następnie ser zemleć w maszynce…

Pomidory faszerowane sardelami

Składniki: 4 pomidory 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 filety sardeli 3 łyżki tartej bułki 1 jajko 8 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz listki bazylii Sposób wykonania: Pomidory przekroić na połówki po czym delikatnie wydrążyć miąższ do którego dodać rozgnieciony czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz pokrojone filety sardeli.…

Łódeczki z cykorii z nadzieniem

Składniki: 2 cykorie sok z 1 cytryny 3 pomidory 2 mandarynki 10 oliwek 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Z liści cykorii wyciąć głąb i uformować łódeczkę. Następnie pomidory sparzyć, obrać i pokroić na małą kostkę. Oliwki przekroić na połówki a  mandarynki obrać i usnąć błonki z każdej cząstki. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać i…

Pomidory z niespodzianką

Składniki: 1 kg pomidorów 50 dag owczego sera 2 ząbki czosnku 5 łyżek tartej bułki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek biały pieprz 1 łyżka masła sól Sposób wykonania; Z pomidorów ściąć wierzchy po czym delikatnie wydrążyć miąższ, który pokroić w kostkę. Następnie dodać do nich, posiekany czosnek,  rozdrobniony ser, tartą…