Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łódeczki z cykorii z nadzieniem

Składniki:

  • 2 cykorie
  • sok z 1 cytryny
  • 3 pomidory
  • 2 mandarynki
  • 10 oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z liści cykorii wyciąć głąb i uformować łódeczkę.
    Następnie pomidory sparzyć, obrać i pokroić na małą kostkę.
    Oliwki przekroić na połówki a  mandarynki obrać i usnąć błonki z każdej cząstki.
    Wszystkie pokrojone składniki wymieszać i dodać do nich olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz, odstawić na 15 min pod przykryciem.
    Po tym czasie napełnić nadzieniem łódeczki z  cykorii.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *