Składniki:
- 75 dag kolorowej papryki
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 2 cebule
- 3 pomidory
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 3 łyżki oliwy
- mielona ostra papryka
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Obranego bakłażana pokroić w plastry które oprószyć solą i odstawić na 30 min.
W między czasie obrać cukinię i również pokroić ją w plastry.
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę a paprykę pokroić na kawałki.
Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wówczas wrzucić cukinie, bakłażana oraz paprykę.
Oprószyć całość solą, pieprzem, bazylią i mieloną papryką, trzymać na ogniu ok. 20 min.
Po tym czasie dodać pomidory i pozostawić na ogniu jeszcze kolejne 20 min.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Karolina P