Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Pierś gęsi ze śliwkami

Składniki: 1 pierś gęsi 200 dag suszonych śliwek ½ łyżki majeranku ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem i wstawić do lodówki na 2 godziny. W między czasie śliwki namoczyć w wodzie. Po 2 godzinach gęsinę przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200…

Gęś pieczona z migdałami

Składniki: 1 gęś 10 dag migdałów 1 szkl. nalewki na śliwkach 5 łyżek przecieru śliwkowego gęsi smalec sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z gęsi odciąć szyję i skrzydła po czym natrzeć na wierzchu i w środku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie naszpikować migdałami. Przełożyć do brytfanny, polać stopionym smalcem. Wstawić…