Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy z winem

Składniki:

 

  • 1/5 kg wołowiny bez kości
  • 20-30 dkg wędzonego boczku
  • 3 szklanki czerwonego wina
  • 3 duże cebule
  • 3 małe pory
  • 30 dkg cebulek szalotek
  • kawałek selera
  • 3-4 ząbki czosnku
  • szklanka rosołu z kostki rosołowej
  • 4 łyżki smalcu
  • 2-3 łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • liść laurowy
  • tymianek, sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę, seler, marchewkę, pory, kroimy w plasterki. Wkładamy do miski wraz z gałązkami natki pietruszki, liściem laurowym, i posiekanym czosnkiem. Mięso osuszyć i pokroić w kostkę  ,ułożyć na warzywach, do smaku dodać sól i pieprz, polać winem. Przykryć ,wstawić do lodówki na 8 -9 godzin. Po tym czasie w dużym rondlu rozgrzać smalec włożyć osączone marynowane mięso ,podsmażyć ze wszystkich stron, dodać osączone z marynaty warzywa i jeszcze przez chwilę podsmażać. Mąkę rozprowadzić winem z marynaty wlać do rondla i gotować aż sos zgęstnieje. Potem dodać resztę marynaty i szklankę rosołu, wymieszać. Wędzony boczek pokroić w paseczki wrzucić do rondla i dusić na małym ogniu ok. 2 godz. Pół godziny przed końcem gotowania wrzuci małe cebulki. Potrawa dobrze smakuje na drugi dzień. Przed podaniem podgrzać ,podawać w ozdobnej szklanej wazie, dekorując świeżymi listkami zielonej pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *