Składniki: 6 skrzydełek 6 udek 3 plastry boczku 1 cebula 3 łyżki oleju arachidowego 2 pomidory 1 cukinia natka kolendry gałązki bazylii ostra papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić i wytopić z niego tłuszcz na rozgrzanej patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę i ją zarumienić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz kolendrą.…
Tag: na obiad
Kurczak
Kurczak nadziewany ziołami
by Krystian Rychlewski • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina z czerwonym winem i oregano
by Ania • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka oliwy 1 pęczek szalotek 1 łyżka masła 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 750 g polędwicy wołowej 1/3 szkl. czerwonego wina ¾ szkl. bulionu 2 łyżeczki pasty pomidorowej 1 łyżeczka oreagno Sposób wykonania: Mięso posmarować masłem oraz musztardą po czym obsmażyć z obu stron aż się zarumieni po czym zdając ją z…
Cielęcina
Zawijasy z cielęciny z szałwią
by Julia Kosik • • 0 Comments
Składniki: 60 dag mięsa cielęcego 25 dag szynki w plastrach 20 dag żółtego sera 7 dag masła 2 łyżki szałwii sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w cienkie plastry, które lekko zbić tłuczkiem. Następnie oprószyć je solą i posypać szałwią. Na każdym plasterku mięsa położyć plasterek sera oraz szynki. Zawinąć w rulony, które spiąć wykałaczką.…
-200x300.jpg)
.jpg)
-300x182.jpg)
.jpg)