Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kotlety

Kotlet wieprzowy z kapustą

Składniki: 4 kotlety ze schabu 4 plastry bekonu lub boczku 1 ząbek czosnku ½ kg kapusty kiszonek 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 1 szklanka bulionu z drobiu 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru sól, pieprz czarny mielony Sposób przyrządzenia: Bekon (boczek) pokroić, przyrumienić na złoty kolor, przełożyć do brytfanny. Na wytopionym z…

Schab w bekonie

Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…

Kotlet cordon blue z kurczaka

Składniki: piersi z kureczka ser żółty w plastrach ogórek kiszony szynka gotowana  w plastrach kukurydza konserwowa natka pietruszki łyżeczka masła mąka jajka bułka tarta olej sól, pieprz Ziemniaki piure: po 2 ziemniaki na osobę 1 łyżka śmietany 2 łyżki masła kminek ½ cebuli Sposób przyrządzenia Kotlet: Pierś kurczęcą pozbawiamy kości strzałkowej i dzielimy na dwie…

Comber jagnięcy pychotka

Składniki comber z młodego barana ( wraz z górną częścią żeberek ) 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody ¼ kostki masła 1 kostka rosołu z drobiu Knorr zielona fasolka szparagowa pomidory 2 cebule sól, pieprz Marynata: ½ szklanki oliwy sok cytryny ½ szklanki utartej marchewki ½ szklanki utartej pietruszki ½ szklanki utartego selera 2…