Składniki: 50 dag cielęciny bez kości 1 czerstwa bułka kajzerka mleko 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Mięso pokroic na plastry, dokładnie posiekać ostrym, dużym nożem. Dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawić, jeszcze raz przesiekać nożem aby składniki dobrze się połączyły i wymieszały. Ziemniaka obrać, pokroić w…
Tag: kotlety
Ryż
Kotleciki z ryżu po polsku
by Jarka • • 0 Comments
Piersi z kurczaka
Pyszne i tanie kotlety z piersi kurczaka
by haniap • • 0 Comments
Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, olej do smażenia Produkty Kamis: przyprawa do kurczaka pieprz czarny mielony Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, odstawić na kilka minut. Następnie dodać resztę…
Półmięsne
Kotleciki z piekarnika
by karolka_s • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 kostki rosołowe 1 cebula duża 4-5 sucharów namoczonych w mleku lub pół filiżanki tartej bułki 5 dużych ziemniaków 1/2 filiżanki startego sera żółtego 1 jajko 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1/2 filiżanki oliwy sól Produkty Kamis: 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis 2…
Wegetariańskie
Kotlety z kapusty
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: mała główka kapusty jajo cebula sól i pieprz mąka Sposób przyrządzenia: Kapustę ugotować, przekręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól, pieprz, jajo, trochę mąki i cebulkę podsmażaną z odrobiną tłuszczu. Z gotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce lub mące i piec na złoty kolor. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata