Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet siekany cielęcy

Składniki:

    • 50 dag cielęciny bez kości
    • 1 czerstwa bułka kajzerka
    • mleko
    • 1 jajko
    • olej do smażenia
    • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Mięso pokroic na plastry, dokładnie posiekać ostrym, dużym nożem. Dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawić, jeszcze raz przesiekać nożem aby składniki dobrze się połączyły i wymieszały. Ziemniaka obrać, pokroić w krótkie frytki grubości zapałki. Formować nieduże kotlety, obtoczyć w frytkach, docisnąć je lekko dłonią. Obsmażyć na złoty kolor, dopiec w piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *