Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z piekarnika

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 cebula duża
  • 4-5 sucharów namoczonych w mleku lub pół filiżanki tartej bułki
  • 5 dużych ziemniaków
  • 1/2 filiżanki startego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1/2 filiżanki oliwy
  • sól

Produkty Kamis:

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis
  • 2 łyżeczki oregano Kamis
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego Kamis
  • pieprz mielony Kamis

Sposób przygotowania:
Mięso mielone wyłożyć do dużej miski. Cebulę i pomidora zmiksować w blederze, dodać do mięsa. Dodać tartą bułkę lub odciśnięte suchary. Dodać paprykę słodką, przyprawę do mięsa mielonego, starty ser i jajko, 1 łyżkę oliwy i octu, sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Formować kotlety wielkości dłoni. Ułożyć kotlety obok siebie na dużej blaszce z piekarnika.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większe kostki, ułożyć wszystkie obok kotletów na blaszce. Posypać ziemniaki oregano, czosnkiem. Kostki rosołowe pokroić na mniejsze kawałeczki i ułożyć na ziemniakach (uwaga nie solić już!). Polać ziemniaki oliwą i dodać dwie filiżanki wody. Wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 200 stopni przez około 1,5 godziny. W czasie pieczenia trzeba co jakiś czas przerzucać ziemniaki na blaszce oraz polewać je sosem powstałym podczas pieczenia. Zapobiega to wysychaniu ziemniaków i równomiernym ich pieczeniu się. Potrawa jest gotowa kiedy wszystkie ziemniaki są miękkie. Potrawa do spożycia na gorąco.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: karolka_s

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *