Składniki:
- 2 szklanka ugotowanego ryżu (powinien się kleić)
- 2 jajka
- 3 łyżka masła
- pół szklanki tartego sera (edamski z mozzarellą)
- 3 łyżka siekanej natki
- sól, pieprz
- bułka tarta
Składniki: kotlety cielęce puszka zielonego groszku 50 g wędzonego boczku oliwa masło mąka tymianek, czosnek (wg uznania) łyżka przecieru pomidorowego mała cebula sól, pieprz, szczypta ostrej mielonej papryki Sposób przygotowania: Rozbij młotkiem do mięsa kotlety z cielęciny. Oprósz każdy solą, pieprzem i mąką. Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż na ostrym ogniu. Kiedy cielęcina…
Składniki: 0,5 kg ryby (filet z karpia, lina itp.) 1 bułka kajzerka 1/3 szklanki mleka 1 żółtko 1 dag masła pieprz biały , sól natka pietruszki 1 jajko mąka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób wykonania: Rybę wyfiletować, dokładnie usunąć ości. Bułkę rozdrobnić i namoczyć w mleku. Mięso rybie dokładnie, w miarę drobno posiekać,…
Składniki: Piersi z kurczaka – 0,8 kg Sałatka Śródziemnomorska Bonduelle – 300 g Kalafior romanesco – 200 g Ziemniaczki drobne – 250 g Pistacje – 50 g Ser Mozarella – 80 g Mak – 150 g Maliny – 150 g Miód – 100 g Marchewka paryska – 250 g Pomarańcze – 350 g Masło –…