Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z kapustą

 

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa
  • 30 dag kapusty białej
  • 20 dag kaszy manny
  • 2 jajka
  • cebula
  • 1 szkl ugotowanego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól

Sposób wykonania:

Kapustę oraz cebulę posiekać najdrobniej jak się da.
Następnie przełożyć je do miski, dodać mięso mielone, kasze mannę oraz ryż.
Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wyrobić.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować kotlety, które smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju aż nabiorą złotej barwy.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *