Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z ryżu po polsku

 

Składniki:

    • 250g ryżu
    • 2 szklanki wywaru z kostek rosołowych
    • 50g grzybów suszonych
    • 2 cebule
    • 1,5 łyżeczki tłuszczu do cebuli
    • 1-2 jaja natka pietruszki
    • sól, pieprz
    • bułka tarta do panierowania

Sposób przyrządzenia:
Ryż zalać wrzącym wywarem, gotować pod przykryciem. Grzyby namoczyć, ugotować, zemleć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć, połączyć z ryżem, jajami, grzybami, natką pietruszki, doprawić. Formować w bułce tartej kotleciki, podsmażyć, dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ostrymi sosami lub surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *