Składniki:
- 4 filety z kurczaka
Marynata:
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka posiekanego koperku
Panierka:
- 1 mała ususzona bułka
- 1 łyżka ziaren sezamu
- 1 łyżeczka mixu kolorowych pieprzów
- 2 jajka
Jednym z najbardziej rozpowszechnionych dań kuchni rosyjskiej są kollety. Bywają kotlety bite, naturalne (z cienkich plastrów baraniny, cielęciny lub wieprzowiny) i mielone (z mielonego mięsa wołowego, baraniego, wieprzowego, cielęcego). Oprócz tego kotlety przyrządza się z kury, z ryby, z dziczyzny, są także kotlety z buraków, z fasoli, z kapusty, z marchwi i wiele, wiele…
Składniki: 8 kotletów wieprzowych z kością 50 g słoniny sól, pieprz 2 jabłka 1 łyżka margaryny 1 łyżka soku lub wina jabłkowego 1 łyżka smalcu Sposób przyrządzenia: Słoninę pokroić w paski, potem w słupki. Kotlety umyć, osuszyć. Lekko rozbić tłuczkiem. W mięsie zrobić dziurki, włożyć w nic słupki słoniny. Kotlety natrzeć solą i pieprzem.…
Składniki: 50 dkg ziemniaków 50 dkg pieczonego mięsa z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 czerwona papryka 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 łyżki groszku konserwowanego 2 jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w krostkę.…