Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z grzybów

 

Składniki:

  • 50 dkg  grzybów (leśnych lub pieczarek)
  • 1 mała bułka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • mleko
  • olej, masło

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć. Grzyby oczyścić, opłukać, obgotować przez 5 minut, odcedzić, osuszyć. Cebule obrać, pokroić na ćwiartki. Grzyby, namoczoną bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajko i przyprawić. Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *