Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba marynowana z grilla

 

Składniki:

    • 1 kg świeżej ryby
    • 2 łyżki świeżo wyciśnięty sok z limonki
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka pieprz biały
    • 1/2 szklanki oliwy
    • ulubione zioła

Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę: oliwę wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z limonki i mieszanką posiekanych ulubionych ziół ( ja używam koperku i natki pietruszki) Rybą sprawić, umyć i osuszyć, ponacinać boki wszerz co 2 cm co pozwoli lepiej przeniknąć marynacie do wnętrza mięsa. W odpowiednio dużym naczyniu zalać rybę marynatą, odstawić na kilka godzin. Rybę obsączyć z marynaty, a jej stałe składniki umieścić we wnętrzu ryby. Grillować na mocno rozgrzanym grillu aż ryba będzie upieczona.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *