Składniki:
- 500 g kiszonej kapusty
- 250 g paprykowanej kiełbasy
- 500 g surowej wędzonki
- 1 cebula
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka ostrej papryki w proszku
- 1 łyżka mąki
- sól
- pieprz
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 cebula sól pieprz łyżka oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym podlać ja odrobiny wody i udusić. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niej kapustę. Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 50 g suszonych grzybów 100 g startego żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym wywar zalać i ugotować w nim poszatkowaną kapustę. Następnie grzyby posiekać i dodać do kapusty. Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Do chłodnego farsz u…
Składniki: 450 g gotowanej szynki 2-3 łyżki majonezu 1/8 łyżeczki soli pieprz 1 szkl. kapusty kwaszonej 350 g szwajcarskiego sera pokrojonego w kostkę 1 łyżka kminku 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Szynkę pokroić na drobne kawałki po czym wymieszać ją z majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać ser, kwaszoną kapustę…
Składniki: 200 g solonych grzybów 200 g ziemniaków 200 g kiszonej kapusty 2 cebule 1 ogórek kiszony 2-3 łyżki stołowe oleju ocet 3% natka pietruszki koperek sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotował po czym odcedzić i pokroić w plastry. Następnie kapustę grzyby i cebulę posiekać i dodać do ziemniaków. Całość skropić olejem oraz octem i…