Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiszona kapusta

Kapuśniak Ilony

Składniki: wywar z kości 1,5 litra kiszona kapusta 60 dag cebula 1 sztuka wędzony boczek 5 dag smalec 3 dag mąka pszenna 3 dag liść laurowy sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę należy dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować. Gdy…

Surówka z kiszonej kapusty i czarnej rzodkiewki

Składniki: kiszona kapusta 25 dag czarna rzodkiew 1 sztuka marchewka 2 sztuki oliwa 2 łyżki cukier Sposób przyrządzenia: Marchewkę i rzodkiew należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kapustę kiszoną należy odcisnąć z soku, przepłukać pod wodą, wymieszać ją z warzywami w salaterce, doprawić oliwą i cukrem, raz jeszcze…