Składniki: 75 dag kiszonej kapusty 75 dag schabu z kością porcja włoszczyzny 2 cebule 2 ząbki czosnku garść suszonych grzybów sól pieprz Sposób wykonania: Mięso, włoszczyznę oraz grzyby zalać 1,5 l wody i gotować wywar. Gdy schab będzie miękki wyjąć go i oddzielić mięso od kości. Natomiast grzyby pokroić w paseczki. Następnie kapustę razem z…
Tag: kiszona kapusta
Kapuśniak
Zupa kurpiowska z kapustą
by Paweł Kryński • • 0 Comments
Składniki: 1 l wywaru mięsnego główka białej kapusty cebula marchew kilka łyżek koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła łyżka mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym oprószyć ja solą i zalać wywarem. Gotować na małym ogniu do miękkości. W między czasie obraną marchewkę zetrzeć na tarce cebule posiekać i razem przesmażyć po czym…
Zupy
Zupa piwna z ziemniakami
by Marta Kacprzyk • • 0 Comments
Wędliny
Kiełbasa z kapustą kwaszoną oraz jabłkami
by Dagmara Rachwał • • 0 Comments
Składniki: 300 g kiełbasy 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. soczystych jabłek 600 g kapusty kwaszonej czosnek pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, które usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem. Po około 10 minutach dodać jabłka i trzymać na ogniu około 3 minut. Następnie wrzucić jeszcze poszatkowaną kapustę, czosnek oraz pieprz do smaku.…