Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kurpiowska z kapustą

Składniki:

  • 1 l wywaru mięsnego
  • główka białej kapusty
  • cebula
  • marchew
  • kilka łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym oprószyć ja solą i zalać wywarem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości.
    W między czasie obraną marchewkę zetrzeć na tarce cebule posiekać i razem przesmażyć po czym wrzucić do kapusty razem z koncentratem pomidorowym.
    Następnie na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić odrobiną wywaru i przelać do zupy.
    Całość wymieszać, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *