Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta włoska

Surówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiem

Składniki: 30 dag kapusty włoskiej 10 dag ogórków kwaszonych 10 dag jabłek sól 3-4 łyżki oleju cukier cytryna natka pietruszki Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą. Następnie obrane jabłka i ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać je do kapusty. Całość wymieszać dodając olej. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.…

Gołąbki lwowskie mojej Mamy

        

Składniki:

   

  • 8 liści kapusty włoskiej
  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 duża cebula                                                                                                                                                       
  • ½ szklanki kaszy manny
  • przyprawa Kamis do ziemniaków
  • czosnek granulowany
  • odrobina suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz                                                                                                                                                                                                                                                                       
  • kostka  rosołowa  Knorr

Cielęcina w włoskiej kapuście

Składniki: 400 g cielęciny 1 młoda kapusta włoska 40 g tłuszczu wywar z kości 30 g mąki kminek majeranek sól pieprz   Sposób wykonania: Pokrojone mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, obsmażyć po czym doprawić do  smaku solą  i pieprzem. Następnie podlać wywarem i pozostawić na ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie  wówczas…

Surówka z kapusty i kopru włoskiego

Składniki: 1 główka włoskiej kapusty 3 korzenie kopru włoskiego 3 słodkie cebule 3 ząbki czosnku ½ szkl. oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1/3 szkl. białego octu winnego 3 filety anchois świeżo utłuczony czarny pieprz 1 łyżeczka nasion kopru Sposób wykonania: Oliwę, ocet oraz filety anchois dokładnie wymieszać w blenderze, wówczas dodać posiekaną kapustę, posiekany…