Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki lwowskie mojej Mamy

        

Składniki:

   

  • 8 liści kapusty włoskiej
  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 duża cebula                                                                                                                                                       
  • ½ szklanki kaszy manny
  • przyprawa Kamis do ziemniaków
  • czosnek granulowany
  • odrobina suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz                                                                                                                                                                                                                                                                       
  • kostka  rosołowa  Knorr

Sposób wykonania:

  1. Kaszę mannę zalać szklanką wody i zaparzyć . Słoninę pokroić w kostkę i stopić , skwareczki odsączyć na sitku. Cebulę drobno posiekaną zeszklić na odrobinie smalcu.
    Do odsączonych ziemniaków dodać kaszę, cebulkę i skwarki. Przyprawić solą ,pieprzem i pozostałymi przyprawami.
    Liście kapusty włoskiej gotować dwie, trzy minuty w osolonej wodzie aż zmiękną. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów, tak by nie podziurawić liści. Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu ,w zależności od wielkości liścia( nie zrażać się rzadką konsystencją farszu ). Starannie składać w kwadratowe paczuszki, tak, by nie wypływał farsz. Umieścić w dużym rondlu w ten sposób, by ściśle do siebie przylegały, dno wykładając wierzchnimi liśćmi kapusty. Dusić około 40 minut pod przykryciem z dodatkiem bulionu Knorra rozpuszczonego w ¾ szklance ciepłej wody.
    Gołąbki są najlepsze drugiego dnia : polane sosem pomidorowym.

     

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Dorota Moczurad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *