
Składniki:
- 2 l bulionu warzywnego
- 1 szkl kaszy manny
- 1 jajko
- ½ kostki masła
- sól
- pieprz
- majeranek
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 400 g mąki 5 łyżek kaszy manny 1 jajko 2 białe bułeczki sól Sposób wykonania: Ziemniaki zemleć po czym dodać do nich kaszę manną oraz mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie wbić jajko, dodać bułki pokrojone w kostkę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować knedle i gotować w…
Składniki: 1 kg ziemniaków 15 dkg kaszy manny 35 dkg mąki pszennej 15 dkg cukru pudru 20 dkg masła 3 jajka szczypta soli 25 dkg masy makowej z puszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, obrać przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, kaszę, jajka, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto, na chwilę odstawić.…
Składniki: 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru szklanka czerwonych porzeczek 250ml. wody Sposób przyrządzenia Gotujemy wodę z cukrem. Następnie do szklanki wsypujemy kaszę i zalewamy ją 50 ml wody. Oba składniki mieszamy, po czym wlewamy do wrzątku i trzymamy na ogniu, aż kasza spęcznieje. W tym czasie miksujemy porzeczki, a potem dodajemy je do…
Składniki: 3 szkl. kaszy manny ugotowanej na mleku z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli 3 gruszki ½ skzl. białego deserowego wina łyżka cukru goździk 2 łyżki płynnego miodu sok z cytryny cukier puder Sposób wykonania: 1 szklankę wody, goździk, cukier oraz wino wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia. W między czasie gruszki obrać…