Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta pekińska

Kebab w cieście

 

Składniki:

    • schab ew. karczek ok. 1/2 kg
    • przyprawy (wg. uznania)
    • margaryna ew. +smalec (do smażenia)
    • cebula
    • marchewka
    • kapusta pekińska ok. 1/4 główki
    • ogórek kiszony
    • ew. pomidor (wg. uznania)
    • śmietana 18% duża
    • czosnek 1/2 główki
    • koperek
    • sól, pieprz (do smaku)
    • 2 jajka
    • odrobina wody
    • szczypta soli
    • 2 łyżki oleju
    • mąka ok. 1/4 kg
    • olej do smażenia

Read more →

Sałatka gyros Eweliny

Składniki: • filet z kurczaka 1 cały • kapusta pekińska 1/2 główki • przyprawa do gyrosa 1 opakowanie • ogórki konserwowe 3 sztuki • kukurydza 1 puszka • majonez kielecki 1 słoik • ketchup tyle co majonezu Sposób przyrządzenia: Kurczaka pokrojonego w kostkę i doprawionego przyprawa smażymy na oleju,studzimy. Najpierw kroimy kapustę pekińską i do…

Wieprzowina smażona z kapustą pekińską

Składniki: 20 dag łopatki 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru pieprz 60-75 dag kapusty pekińskiej 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Sposób wykonania: Mięso pokroić w paseczki, które wymieszać z sosem sojowym, mąką, cukrem oraz pieprzem…

Zupa na bankiet

Składniki: kość kaczki po pekińsku główka młodej kapusty 2ł yzki sosu sojowego 1 ½ l rosołu 1 łyżka posiekanej cebuli sól pieprz Sposób wykonania: Kości przełożyć do dużego garnka, dodać poszatkowaną kapustę, cebulę oraz sos sojowy. Zalać całość rosołem i trzymać do miękkości. Przed podaniem kości wyjąć, zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem przelać…