Składniki:
- 20 dag łopatki
- 2 łyżki sosu sojowego
- ½ łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz
- 60-75 dag kapusty pekińskiej
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki sosu sojowego
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka wody
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w paseczki, które wymieszać z sosem sojowym, mąką, cukrem oraz pieprzem i odstawić na 15 min.
W między czasie kapustę pokroić na paseczki.
Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać kapustę, 3 łyżki sosu sojowego, sól, cukier oraz tyle wody aby przykryła składniki.
Pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 5 min po czym odkryć pokrywkę i gotować następne 5 min.
Na sam koniec dodać mąkę wymieszaną 1 łyżką wody, wymieszać i od razu podawać.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Natalię